|
Forum PPD - The Psychological Centre
Forum dla wszystkich osób związanych i zainteresowanych aspektami zdrowia psychicznego, psychologią.
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ala_najbor Nowicjusz
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 7:37 am Temat postu: Psycholog zniszczyl moje zycie ... |
|
|
Kochani moi.
Mam na imie alina. Mieszkam w Irlandii od kilku ladnych lat. Postanowilam sie podzielic z Wami
moimi przemysleniami na temat regularnych wizyt w przychodni w dublinie - poludniu.
Mialam problem z moim partnerem, mielismy wziasc slub wszytsko bylo na dobrej drodze, goscie zaproszenia, biala suknia, kosciol.sami wiecie.
Moj prtner poszedl do jednej z pani psycholog krotko mowiac ponarzekac na mnie.
Moze nie jestem idealna partnerka, ale na pewno po tylu przezytych razem latach
nie ma prawa tak po prostu powiedziec, ze byl ze mna ale nie byl szczesliwy.
Pani PSYCHOLOG powiedziala mu, ze ma odwolac slub - tak ! tak! moi Kochani, kilka tygodni przed
planowanym, wymarzonym, oczekiwanym przez kilka lat momentem . biala sukienka
nigdy nie zostanie zalozona, bo Pani Psycholog powiedziala mu wprost, zeby odwolal slub
- czy to jest profesjonalne podejscie?
Goscie zostali odwoali, sukienka zawisla w szafie, zaproszenia anulowane, rodzina powiadomiona
tylko dlatego, ze takie cos powiedzialo jedno slowow - odlowac slub - zniszczyla kilka wspolnych pieknych lat i spelnienie marzen o wymarzonej legalizacji zwiazku.
Coz. chyba nie mam o czym wiecej juz pisac. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
krystianfikert Site Admin

|
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 2:37 pm Temat postu: Droga Alu |
|
|
Droga Alu,
Rozumiem Twoje rozżalenie zaistniałą sytacją.
Czy jednak trzecia osoba mogł mieć tak silny wpływ na decyzję Twojego partnera?
Zadaniem psychologa jest udzielenie pomocy w taki sposób by osoba zgłaszająca jakąś trudność była w stanie sama znaleźć rozwiązanie.
Psycholog nie ma takiej mocy sprawczej by nakazywać coś komuś.
Najprawdopodobniej Twój partner doszedł do rozwiązania, które nie wiązało się z realizacją waszego wspólnego planu.
Jeżeli jednak czujesz, że doszło do złamania zasad etycznych to proponuję kontakt z osobą, która wg Ciebie taki błąd popełniła.
Serdecznie pozdrawiam,
Krystian Fikert _________________ Krystian Fikert
Psycholog o spec. klinicznej / Psychoterapeuta
PPD - The Psychological Centre
Website: http://theppd.org/
Email: krystian@theppd.org
Phone: +353857071066 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach You can attach files in this forum You can download files in this forum
|